Ssk Prim Sorgulama

Sigortanız yatıyor mu? Kaç gün üzerinden kaç tl'den yatırılıyor? Giriş çıkış yapılmış mı? Bu soruların cevabını öğrenmek gayet kolay.

Ssk primlerinizi takip etmek en doğal hakkınız. Yasalara göre her işçinin sigortası olmalıdır, fakat ne yazık ki buna uymayan yerler de var. Bunu tespit etmek de sizin elinizde. Bu konuda detaylı bilgiye ulaşmak için sgk sistemini kullanacağız. Sigortamın yatıp yatmadığını nerden öğrenebilirim diyenler aşağıdaki yolu izleyerek sigorta dökümüne ulaşabilirler.

Öncelikle buradan sisteme giriş yapın.



Açılan ekrandan uyruk, t.c kimlik no, cilt no gibi bilgileri nüfus cüzdanında belirtildiği gibi girdikten sonra güvenlik kodunu doğru bir şekilde girin. Sorgula diyerek sisteme giriş yapın. Sağdan hizmet bilgisine (hizmet bilgisi 4a) tıklayarak sigorta primlerinizi görebilirsiniz.



Hangi tarihte hangi işyerinin ne kadar sigorta yatırdığı bilgilerini buradan görebilirsiniz. Fakat işyerinin ismini değil "işyeri no"sunu görebilirsiniz sadece. Toplam primlerinizi de görebileceğiniz bu ekranda işe giriş çıkış tarihlerinizi kontrol edin. Eğer gerçeği yansıtmayan bir durum varsa işyerinizle görüşün. Sigorta primi sorgulama sayfasını tarayıcınızda yer imlerinize kaydedip sık sık bilgilerinizi kontrol edin.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazmak için "yorumlama biçimi" bölümünden bir tanesini seçin. Dilerseniz sadece adınızı, dilerseniz google hesabınızı ya da dilerseniz adınız görünmeyecek şekilde "anonim" bölümünü seçerek yorum yazabilirsiniz.