Bilgisayarima Virus Girdi Ne Yapmaliyim

Virüsler bilgisayar kullanıcılarının baş belasıdır. En profesyonel bilgisayar kullanıcılarını bile virüslerin gazabına uğrayabiliyorlar. Virüsler bilgisayarınızın sistem dosyalarına bulaşarak bilgisayarınıza zarar verebilecekleri gibi bilgisayarınızdaki bilgileri diğer kişilere taşıyabilirler.

Özellikle trojan ismi verilen bu virüsler bilgisayarınızda yapmış olduğunuz tüm eylemleri, Msn şifrelerini, Banka şifrelerini ve diğer şifrelerinizi kaybetmenize neden olabilir. Zaten çoğu virüsün amacı da sizin şifrelerinizi ele geçirmektir.

Bill Gates'e göre en güvenli bilgisayar " internet kablosu çıkarılmış bilgisayardır". Ama yine de böyle karamsar olmayacağız elbet :). Virüslere karşı geliştirilmiş olan antivirüsler mevcut. Bunların bir kısmı ücretsizken bir kısmı da ücretli. Ücretlilerin ücretsizlerden daha iyi olduğu kullananların söylemi. Bizler yine de çoğunlukla ücretsiz ürünlere talip olduğumuzdan sizlere bu konudaki ücretsiz antivirüs programları tavsiyelerinde bulunacağım.

Avast en çok bilinen antivirüslerdendir, oldukça etkilidir ama yine de göremediği virüsler oluyor.
Karspersky ve Panda yine çok etkili olan fakat bilgisayarınızı çok kasan antivirüs programlarıdır. Benim şu an kullandığım antivirüs programı nod32 ve memnunum.

Antivirüs programlarının hiçbirinin virüs yakalamada garantisi yoktur arkadaşlar, seçin beğenin diyorum başka birşey söyleyemiyorum. Tek söyleyebileceğim antivirüs programı olmadan internette gezinmeyin en azından çoğunlukla korunmuş olursunuz.

Yorumlar