Facebook'ta Kişi Engellemek

Facebookta birini engellemek istiyorsanız aşağıda yazacaklarımı uygulamanız yeterlidir. Ama öncelikle facebookta kişi engellemenin ne demek olduğunu öğrenelim. Facebookun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Birini engellersen, seni Facebook'ta aradığında bulamaz, profilini göremez ve Facebook kanalları üzerinden (Duvar yazıları, Dürtme, vs. gibi) seninle etkileşime geçemez. Engellediğin kişiyle Facebook üzerindeki tüm bağların (örneğin, arkadaşlık bağlantıları, İlişki Durumu, vs.) kesilecektir. Birini Facebook'ta engellemenin, üçüncü taraf uygulamalarındaki tüm iletişiminizi veya etkileşiminizi engellemeyebileceğini ve engellemenin Internet üzerindeki farklı kanalları kapsamayacağını lütfen unutma.

Yani facebookta bir kişiyi engellediğinizde ne siz onu görürsünüz, ne de o sizi görür. Elbette farklı bir üyelikle sizi görmesi mümkün ama o üyelikle ne siz onu ne de o sizi görmez.

Şimdi bu açıklamayı da yaptıktan sonra facebookta kişi engellemeyi anlatalım. Engellemek istediğiniz kişinin profiline girin. Arkadaşınızsa eğer aşağıda gösterdiğim gibi mouseu arkadaşlar butonunda beklettiğinizde açılan menüden "şikayet et/engelle"ye tıklayabilirsiniz.


Kişi arkadaşınız değilse aşağıdaki gibi görünür. Mesaj butonunun yanındaki simgeye tıklayıp "şikayet et/engelle" diyerek kişi engelleyebilirsiniz.


Tabi engelle dediğinizde hemen engellenmez. Bir ekran gelir ve engelleme dışında da alternatifleriniz olduğu belirtilir. Siz kararınızdan eminseniz "x'i engelle" seçeneğini işaretleyip onayla diyebilirsiniz. Böylelikle facebookta kişi engelleme işlemini sonlandırmış olursunuz.

Güncelleme: Yukarıdaki anlatım eskidir, daha yeni ve güncel facebookta kişi engelleme konusu için buraya tıklayabilirsiniz. 

Yorumlar