Domuz Gribi Tehlikesi

Son günlerde bir domuz gribi gündemin merkezine oturmuş durumda. Çünkü bahsi geçen hastalık insanın ölümüne neden oluyor.

Domuz gribinin, domuzlardan kaynaklandığı tahmin ediliyor, fakat WHO'nun(Dünya Sağlık Örgütü) açıklamasına göre bu hastalık domuz yiyerek bulaşmıyor insana.

Domuz gribi; kas ağrısı, ani ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük gibi etkilerin yanında ishal ve kusmaya da neden oluyor. Domuz gribinin yayılma yolları arasında hapşırık, öksürük ve tokalaşmak geliyor.

Ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde domuz gribine karşı önlemler alınıyor, bu virüsü taşıma riski olan vatandaşlar karantina altına alıyor. Dileriz bu hastalığa karşı etkili ilaçlar geliştirilir.

Yıllar sonra domuz gribinden daha fazla konuştuğumuz, tüm dünyayı mahveden covid 19 ile büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Milyonlarca insanın ölümüne, milyonlarca insanın kalıcı hastalıklara yakalanmasına sebep olan bu virüse karşı aşılar geliştirilmiş olsa da yüzde yüz koruma sağlanamıyor henüz. Ayrıca nüfusun tamamının aşılanması da epey uzun sürecek gibi görünüyor. 

Yorumlar