Nasıl kredi çekilir? Kredi şartları neler? Kredi çekmek için nereye başvurulur?

Bazen ihtiyaçlarımız olur ve elimizde yeterli miktarda para olmaz. Böyle durumlarda borç almak gerekebilir. Fakat eş dosttan gelecek tutar sınırlı olabilir ve herkes borç vermeye yanaşmayabilir. Bu sebepten banka kredileri daha cazip gelir. Artısını eksisini düşünerek banka kredisi için başvurmak isteyenler ne yapmalı? Kredi çekebilmek için gerekli şartlara nelerdir?

Kredi şartları

Kredi çekmek için en az 18 yaşında olmak gerekir. Kredi puanının yeterli olması ve icra takibi gibi durumların olmaması gerekir. Son 3-4 ayda aynı işyerinde kesintisiz sigortalı olmak ve aylık taksitleri ödemede sorun yaratmayacak bir maaş gerekir. Bazı bankalar çalışmayan kişilere de kredi verebilir fakat genel kural sigortalı olması yönündedir. Bu şartları taşıdığınızda kredi çekmeniz garanti değildir fakat bankalar durumunuzu değerlendirip kredi verip veremeyeceklerini bildirirler size.

Kredi çekmek için nereye başvurulur?

Kredi çekmek istiyorsanız, mobil ve internet bankacılığında "kredi başvuru" menüsünü kullanabilir ve başvurunuzu anında gerçekleştirebilirsiniz. Kısa sürede durumunuza göre olumlu ya da olumsuz cevap gelecektir. Genellikle bu tür başvurularda banka sms yoluyla müşteriyi bilgilendirir. Fakat kredi başvuru menüsünde "kredi başvuru sonucu" da görüntülenebilmektedir. 

En sık tercih edilen yöntemlerden biri banka şubesine bizzat gitmektir. Bankanın kredi yetkilisiyle yapacağınız görüşme ve durum değerlendirme kredi başvurunuz işleme alınır ve kısa süre içerisinde tarafınıza bilgi verilir.

Diğer bir yöntem bankanın müşteri hizmetlerini aramak ve telefon bankacılığından kredi başvuru talebini bildirmektir. Vereceğiniz bilgiler ve sistemdeki bilgileriniz doğrultusunda kredi çekip çekemeyeceğiniz, kredi çekebiliyorsanız maksimum tutar tarafınıza bildirilir ve bu şekilde kredi çekebilirsiniz. 

Sms yoluyla da kredi başvuru yapabilirsiniz. Kredi çekmek istediğiniz bankanın "sms ile kredi" başlığı altında sms ile kredi başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını alabilir ve başvurunuzu bu şekilde yapabilirsiniz.

Yorumlar