Kripto Borsa Referans Kodları Telegram Kanalları




Kripto paralar söz konusu olduğunda Telegram ön plana çıkmaktadır. Kripto paralarla ilgili pek çok gelişme, yeni çıkan token ve coinler, duyurular vs. hep Telegram üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sadece kripto para değil, e kitap, haber ve diğer birçok şey için Telegram grupları önemlidir. Aşağıda borsalar için referans kodlarına ihtiyaç duyanların yararlanabileceği Telegram kanal ve grupları paylaşacağız. 

https://t.me/gateioreferralcode

Gate.io borsasına üyelikte referral id istenmektedir. Bu kanalda gateio referans kodu paylaşımı yapılmaktadır. 

https://t.me/kucoinreferralcodebonus

En iyi borsalar arasında yer alan Kucoin borsasına üyelik esnasında davet kodu istenmektedir. Bu davet kodunu bulabileceğiniz kanalı takip etmenizde fayda var. 

https://t.me/binancereferralcodebonus

Kripto para dendiği zaman akla ilk gelen borsa olan Binance için de referans kodlarının paylaşıldığı bir Telegram kanalı mevcut. Burada Binance referans kodu bulabilirsiniz. 

https://t.me/mxcreferralcode

Belli bir kitlesi olan ve Türkiye'de de ilgi gören Mexc borsası için de referans kodlarının paylaşıldığı Telegram kanalı aktif şekilde hizmet vermektedir. 

https://t.me/binancemxcgateiokucoin

Binance, kucoin, gateio, mexc ve diğer borsaların referans kodlarının paylaşıldığı Telegram grubu. 

Referans kodları ne işe yarar?

Her borsaya üyelikte referans kodu, referans kimliği ya da diğer ismiyle davet kodu istenebilmektedir. Bu kodları girip üye olduğunuzda yapacağınız işlemler için daha az komisyon ödersiniz. Normal şartlarda yapılan her al sat işleminde borsaların belirlediği komisyon ücretleri hesaptan kesilir. Fakat referanslı üye olunduğunda bu komisyonlar bir miktar daha az olmaktadır. 

Referans kodu girmeden üye olunursa sorun olur mu?

Hayır, olmaz. Fakat daha fazla işlem ücreti ödersiniz. Daha fazla işlem ücreti ödemek benim için sorun değil derseniz elbette referanssız da üye olabilirsiniz. 

Referans kodu ile üye olunca hesabımdan para kesilir mi?

Referans sisteminde hem referansını paylaşan hem referansla üye olan kazanır. Bu miktar borsadan tahsil edilir. Yani sizin kazandığınız kadar referansını kullandığınız kişi kazansa da bu miktar borsadan kesilen miktardır. Dolayısıyla sizin hesabınızdan bu kişiye para ya da coin gitmez. Borsa alacağı komisyonun bir kısmından vazgeçer ve birini size birini referansını paylaşan kişiye yollar. 

Davet kodu sonradan girilebilir mi?

Hayır, bildiğimiz kadarıyla hiçbir borsada üye olduktan sonra referans kodu girilmez. Referans kodu üyelik aşamasında girilmelidir. 

Yukarıdaki telegram gruplarında binance, mexc, gateio, kucoin borsalarının referans kodlarına ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar