+ 49 nerenin alan kodu?

Her ülkenin uluslararası telefon kodu vardır. Almanya'nın ise +49'dur. +49 ile başlayan numaralardan gelen çağrılar Almanya hatlarına aittir. Ülkemizde çoğu ailenin Almanya'da yaşayan tanıdığı olduğu için bu numaraya aşinalar bir şekilde. Eğer size de +49 ile başlayan bir numaradan çağrı geldiyse Almanya'da bir yakınınızdan çağrı almış olabilirsiniz. Ya da yanlış bir arama söz konusudur.

Yurtdışından gelen çağrılara karşı dikkatli olmakta fayda vardır. Bu numaraları geri aramak fazla ücretlendirmeye sebep olabilir. Eskiye nazaran uygun tarifeler olsa da, ayarları ve tarifeleri ayarlamadıysanız yurtdışı araması yapmadan önce durumu kontrol ediniz. Sürpriz faturalarla karşılaşabilirsiniz. 

Sürprizlerle karşılaşmamak için yapılacak şeylerden biri whatsapp araması, telegram araması olabilir. Bu hizmetler ve benzerlerini karşılıklı kullanıyorsanız, birbirinizi bu yöntemle arayabilir ve sadece internet kullanımı kadar ücret ödeyebilirsiniz. İnternet hakkınız varsa ya da ev iş sınırsız internetine bağlıysanız, hiçbir ücret ödemezsiniz hatta. Bu yüzden uygun bir tarifeniz yoksa, yurtdışından gelen numaraları whatsapp ve benzeri uygulamalardan aramayı deneyebilirsiniz. Tabii bunun için karşıdaki kişinin de whatsapp ya da diğer programlar kullanıcısı olması ve internete bağlı olması gerekir.


Yorumlar