Facebook paylaşımlarını gizleme veya istediklerine gösterme

Facebook'ta yazdıklarınızın, bağlantılarınzın, yorumlarınızın sadece belirli kişilere görünmesini isteyebilirsiniz. Ya da tam tersi tüm durum güncellemelerinizin herkese açık olmasını isteyebilirsiniz. Bunu tek tek yapabileceğiniz gibi tek seferde de yapabilirsiniz. Önce tek tek nasıl yapılacağını anlatalım. Geçmişe yönelik paylaşımlarınızı gizlemek veya herkese göstermek istiyorsanız paylaşımınıza gidip paylaşımınızın hemen üstünde isminizin altında bulunan tarihin yanındaki simgeye tıklayıp gizlilik ayarını düzenleyebilirsiniz.

Eğer bundan sonra paylaşacağınız şeyleri gizlemek istiyorsanız ya da arkadaşlarınıza vs. göstermek istiyorsanız durum güncellediğiniz alanın hemen altında paylaş butonunun solunda bulunan simgeye tıklayarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Eğer paylaşımlarınızı herkesin görmesini istiyorsanız herkese açık diyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda listenizde olmayanlar da paylaşımlarınızı görebilir ve beğenebilirler. Eğer listenizin dışında durum güncellemelerinizi kimsenin görmesini istemiyorsanız arkadaşları seçeceksiniz. "Sadece ben" dediğinizde ise bundan sonraki paylaşımlarınızı sadece siz görürsünüz.

Bu ayar bundan sonra paylaşacağınız durumlar için geçerlidir. Geçmiş durumlarınızın gizliliği farklı olabilir. Bu ayarı yaptıktan sonra da istediğiniz durumunuza giderek durumunuzu gizleyebilir ya da gösterebilirsiniz. Sürekli değiştirilebilir bir ayardır bu.

Yorumlar