Facebook'ta isim değiştirme nasıl olur?

Facebook'ta kullandığınız ad/soyadınızı birkaç sefer değiştirebilirsiniz. Bunun bir sınırı var ve bu sınır 3 olarak belirlenmiş durumda. Önceden sık sık değiştirilebiliyordu fakat facebook bunun yanlış bir uygulama olduğunu düşünüp sınırlama getirdi. Bu yüzden facebook isim değiştirme ayarını yaparken değiştirmeyeceğinize emin olduğunuz bir isim deneyin. Eğer isim değiştiremiyorum diyorsanız isim değiştirme sınırına takılmışsınız demektir.

Öncelikle sağ üst köşedeki simgeye sonra da ayarlara tıklayın. "Adın" yazan bölümün karşısında "düzenle"ye tıklayın.

Açılan ekranda "nüfus cüzdanında yazan 1. adın" kısmına yeni adınızı yazın. 2. adın kısmını da yazabilirsiniz. Hemen altta ise nüfuz cüzdanında yazan soyadın kısmına soyadınızı yazın. Adın nasıl gözüksün bölümünde "ad/soyad" ya da "soyad/ad" şeklinde görünüm elde edebilirsiniz. İsim değiştirme işlemi tamamdır. "Değişiklikleri kaydet" diyerek facebookta ad değiştirmeyi sonlandırabilirsiniz.

Nüfus cüzdanımdaki ismimi yazmam şart mı derseniz Facebook'a göre şart. Fakat şu an Facebook'un bunu kontrol etme şansı olmadığından milyonlarca kişi başka isimler kullanıyor. Eğer bir gün Facebook T.C kimlik no ile kayıt olma zorunluluğu getirirse o zaman herkesin gerçek isim soyisim kullanması gerekir.



Yorumlar