Facebook'ta fotoğraf gizleme nasıl yapılır?

Facebook'ta fotoğraflarınızı istediklerinize gösterme veya gizleme seçenekleriniz mevcut. Bazen herkese göstermek istemediğiniz fotoğraflar olabilir. Yüklediğiniz bir fotoğrafı sadece arkadaşlarınızın görmesini isteyebileceğiniz gibi sadece belirli kişiler görsün de diyebilirsiniz. Hatta "sadece ben" diyerek herkesten de gizleyebilirsiniz. Şimdi adım adım facebookta fotoğraf gizleme nasıl olur anlatalım.

Eğer facebookta yüklediğiniz tek bir fotoğrafı veya belli başlı fotoğrafları gizlemek istiyorsanız fotoğrafları tek tek açmalısınız. Açtığınız fotoğrafın sağ altında paylaşacaklarım yazacaktır. Oradan kimlere gösterip gizleyeceğinize karar verebilirsiniz. Ya da sizde aşağıda göstemiş olduğum gibi görünebilir. Fotoğrafın sağında isminizin hemen altında fotoğraf tarihinizin yanındaki simgeye tıklayın. Fotoğraf gizleme işlemini buradan da yapabilirsiniz.

Eğer listemdekilerin dışında kimse fotoğraflarımı görmesin derseniz "arkadaşlar", bu fotoğrafı benden başka kimse görmesin derseniz "sadece ben", belirli kişiler görsün belirli kişiler görmesin derseniz "özel"i seçmelisiniz. Özeli seçtiğinizde kimlerden gizlemek istediğinizi ekrana yazabilirsiniz.

Bir de Facebook'ta daha önce yüklediğiniz albümleri gizlemeyi isteyebilirsiniz. Bunun için de önce profilinize tıklayacak, ardından "fotoğraflar" diyeceksiniz. Sonra "albümler" menüsüne tıklayacaksınız. Buradan gizlemek istediğiniz albümün altında albümünüzde kaç fotoğraf olduğunu belirten "x fotoğraf" yazısını göreceksiniz. Hemen yanında ise bir simge göreceksiniz. Simgeye tıklayıp istediğiniz kişilerden gizleyebilirsiniz fotoğraf albümünüzü.

Yeni yüklediğiniz bir fotoğraf albümünü de henüz albüme açıklama yaparken gizleyebilirsiniz.

Yorumlar