Binance referans kimliği - Binance referans kodu ile üye olma

En büyük kripto para borsalarından sayılan Binance hemen hemen her ülkeden kayıt kabul etmektedir. Binance'e resmi web sitesinden ya da uygulamasından kayıt olmak mümkündür. Kayıt formunda birkaç önemli bilgi sorulmaktadır. 

Birçok kişi Binance üyelik formunda Binance referans kimliği ibaresini görüp ilgili bölüme ne yazılması gerektiğini sormaktadır. Binance referans kimliği denen şey, davet kodu ya da referans kodu dediğimiz şeyin ta kendisidir. Bu herhangi bir kullanıcının referansı olabilir. Bizler de referans kimliğine ihtiyacınız olduğunu düşünerek aşağıda referans kodlarımızı yazıyoruz:

Binance referans kimliği (referans kodu) : YZMGX1JY

trbinance.com referans kimliği: A9J5U1K3

Kodları girmek uğraştırıcı oluyor, bize direkt referans linki verin derseniz eğer Binance global için;

https://accounts.binance.com/tr/register?ref=YZMGX1JY

trbinance içinse referans linkimiz aşağıdaki gibidir:

https://www.trbinance.com/account/signup?ref=A9J5U1K3

1-) Referans kodu ile linki arasındaki fark nedir?

Referans linkine tıkladığınızda üyelik formunda referans bölümüne otomatik olarak referans kodu yerleşecek ve üyelik formunun geri kalanını doldurduğunuzda üyeliğiniz tamamlanmış olacak. Linke tıklamak yerine dilerseniz sadece referans kodunu kopyalayabilir ve referans kimliği bölümüne yapıştırabilirsiniz. Kısacası link bu yazma işini otomatik halleder, kodun kendisini aldığınızda ise forma bizzat kendiniz yazarsınız. Üyelik formunu tamamlarken "referans kimliği"nin verdiğimiz kodla uyumlu olduğuna dikkat ediniz. 


2-) Referans kodunun avantajı nedir, girmesem olur mu?

Referans kimliği bölümünü doldurmadan üye olabilirsiniz. Fakat bu durumda referanslı üyelik indiriminden faydalanamazsınız. Binance yapılan her al sat işleminde bir miktar komisyon alır. Referanslı üyeliklerde bu komisyon daha düşüktür. Kısacası referanslı üye olmak kişiye hiçbir şey kaybettirmez aksine indirim sağlar. Çok işlem yapanlar bu indirimin mutlaka farkına varırlar. 

3-) trbinance kimindir, ayrıca üye olmak gerekir mi? 

trbinance Türk vatandaşlarının daha kolay işlem yapabilmesi, daha doğrusu para yatırıp çekmesine aracılık etmesi için kurulmuş bir Binance şirketidir. trbinance'e bankadan rahatlıkla para yatırılabilmektedir. Buradan da binance global e transfer edilebilmektedir. Bu yönüyle gerekli olabilir. Fakat para yatırma çekme konusunda sıkıntınız yoksa trbinance üyeliği açmanız şart değildir. Binance global için referans kodumuz YZMGX1JY trbinance için A9J5U1K3 şeklindedir. 

4-) Referans kodu girmeden üye oldum, daha sonra girebilir miyim?

Hayır. Referans kimliği bölümünü doldurmadan üye olmanız durumunda geri dönüp referans kimliğini doldurmanız ya da bu bilgiyi girebileceğiniz herhangi bir bölüm/link mevcut değildir. Bu konuda tek alternatif hesap silmek ve bir süre sonra yeniden üye olurken referans kimliğini yazmaktır. Fakat hesap silmek ve o esnada coinleri taşımak, bir süre beklemek vs. biraz zaman alır ve uğraştırıcıdır. Bu yüzden üye olmadan önce buna karar vermeniz gerekir.  



Yorumlar