Facebook'ta nasıl hesap dondurulur?

Facebook'ta hesap dondurma yani bir süreliğine uzaklaşmak mümkün. Hesap dondurmadaki mantık bir süreliğine erişimi durdurmaktır. Yani hesabınızı dondurduğunuza erişilemez olursunuz. Bir arkadaşınız veya listenizde olmayan biri profilinize tıkladığında bu sayfaya ulaşılamıyor hatası görünür ekranda. Ayrıca hesap dondurduğunuzda size mesaj atılamaz. Aynı şekilde siz de facebook hesabını dondurmuş birine mesaj atamazsınız.

Bu bilgilerden sonra Facebook'ta hesap nasıl dondurulur anlatalım. Öncelikle hesabınıza giriş yapınız. Sonrasında ise sağ üst köşedeki simgeye, ardından "ayarlar" seçeneğine tıklayın. Sol köşede menüler göreceksiniz. En üstte genelin altında "güvenlik" seçeneğine tıklayın. Açılan ekranda en altta "hesabını dondur"a tıklayacağız.




Hesabını dondur dedikten sonra gelen ekranda "ayrılma nedeni" seçenekleri belirecek. Buradan herhangi bir seçeneği işaretledikten sonra onayla diyiniz. Onayladıktan sonra facebook şifresi istenecek. Şifrenizi girip onayladığınızda ise hesabınız dondurulmuş olacak. Kısayoldan ayarlara gitmek istiyorsanız facebook hesap dondurma linki olan şu adresi kullanabilirsiniz. https://www.facebook.com/deactivate.php

Facebook hesap dondurma silmeyle aynı şey değildir. Facebook hesap silme konusu için buradan devam edinir. 

Yorumlar