+359 hangi ülkenin alan kodu, beni niye arıyor?

Bir sabah uyandığınızda telefonunuzda +359 ile başlayan bir cevapsız çağrı görebilir ve buna anlam verebilmek için +3 nerenin kodu, +35 nerenin tel kodu diye sorgulayabilirsiniz. Numaranın hanesinden başındaki ülke kodunu tespit etmeniz de zor görünebilir. Eğer böyle bir numara görürseniz, bu +359 kodudur. 

Peki ama +359 kodu hangi ülkenin telefon kodudur ve sizi niye arıyor? Bu alan kodu Bulgaristan'a aittir. Bir ihtimal Bulgaristan'dan bir arkadaşınız aradı ya da yanlış numaradır diyebilmek isteriz, ne var ki aşağıdaki uyarıyı da yapmak zorundayız. Bir ülkenin imajının böyle şeylerle anılması hoş olmasa da, haddinden fazla bu durumla karşı karşıya kalındığı için bu genel uyarının yapılması gerekir. Haberlerde gördüğünüz "yurtdışından gelen çağrıyı aradı dolandırıldı" türü şeylerin çoğu buradan gelmektedir. Bu numaraları geri aramak hem fazla ücretlendirilmeye, hem de duygularınızın istismar edilip dolandırılmanızla sonuçlanabilecek olaylara sebep olabilir. İster +359 ister başka bir alan kodundan aranın, her türlü dikkatli olmalısınız. 

Eğer merakınıza yenik düşüyorsanız, bu numaraları internetten sorgulatabilir ya da whatsapp gibi uygulamalardan ekleyebilirsiniz. Bu numaların muhtemelen whatsapptan eklenemeyebileceğini de göz önünde bulundurunuz. Bu numaralar muhtemelen tanıdığınız değildir ve yukarıda bahsedilen durumların olması pek muhtemeldir. Özellikle sizle arkadaşlık kurmak istediğini belirten, mağdur olduğunu söyleyen ve belirli miktarda para yollarsanız yanınıza gelebileceğini söyleyen kişilere karşı uyanık olmanızda fayda vardır. 

Yorumlar