Karanlık (gece) mod nasıl açılır, ne işe yarar?

Artık birçok cihazda yer alan karanlık(gece) modu, ekranın arka planını siyahlaştıran, ışıktan yorulan gözlerin rahatlamasını sağlayan, telefondan daha az ışık yayılmasını sağlayan bir ayardır. Bu ayar sayesinde herkesin uyuduğu bir ortamda daha az ışık ile insanları rahatsız etmemek mümkün olabilir. Gece modu yeni çıkan çoğu cihazda mevcuttur ve diğer ismi karanlık moddur. Karanlık mod açmasanız bile bazı uygulamalar ve sitelerde gece modu açma vardır ve cihazınızda hiçbir ayar yapmadan bu sitelerde ve uygulamalarda gece modunu açarak ilgili ayardan faydalanabilirsiniz. Tabii siteden ve uygulamadan çıktığınızda normal ekrana dönersiniz. Yine aynı şekilde gece modunu telefonun kendi ayarından açarsanız, gece modunu destekleyen sitelere direkt karanlık mod ile girersiniz, ama bir başka site eğer karanlık mod desteklemiyorsa, standart ışıklı görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kısacası cihazınızda karanlık mod açabilirsiniz, ama tamamen çalışması için girdiğiniz uygulama ve sitelerin de gece modunu desteklemesi gerekir. Yine aynı şekilde telefonunuzda bu ayarı açmadan da kimi sitelerin gece modları seçeneklerini aktif ederek faydalanabilirsiniz.

Peki gece modu nasıl açılır? 





Karanlık modu açmak her cihazda farklı yerde olabileceği gibi, genel olarak şu sıralamayı takip ederek karanlık mod'a ulaşmak mümkün olabilir. Yukarıdaki ayar Samsung telefonda test edilmiştir. Ayarlar/Ekran diyerek bu ayara ulaşabilirsiniz. 

Karanlık moddan çıkma için ise yine aynı yere gelip "aydınlık" seçeneğiyle gece modu ayarını kapayabilirsiniz. Birçok cihazda benzer yerlerden yapılabilir bu ayar. Eğer ilgili ayarı bulamazsanız cihazınızın arama kısmından "karanlık mod" "gece modu" şeklinde arama yapabilirsiniz. 


Yorumlar