Yurtdışından gelen çağrıları açmak ücretli mi?

Birçoğumuzun yurtdışında akrabaları ve arkadaşları var. Dolayısıyla zaman zaman yurtdışından aranmaktayız. Bu aranmaların doğal sonucu olarak acaba yurtdışından aranmak ücretli mi diye soruyoruz. Bu soruya doğru cevabı vermek için meseleyi iyi anlamamız gerekiyor. Örneğin ABD'deki bir yakınımız bizi arıyorsa ve biz de İstanbul'da ya da Türkiye'nin herhangi bir şehrindeysek, bu durumda bize bir ücret yansıtılmaz. Ama siz Vodafone, Turk Telekom, Turkcell gibi bir hatta sahipseniz ve örneğin Yunanistan'daysanız, bu durumda ayrıca bir ücretlendirme olacaktır. Türkiye dışında olup olmamanız ücreti direkt etkileyecektir. 

Peki yurtdışından gelen çağrıları geri aramak ücretli mi derseniz, evet, ayrıca bir ücreti vardır bunun ve normal arama tarifenizin dışındadır. Örneğin Bir Turkcell paketi yapıp Samsun'dan Türkiye'nin her yerine aylık 750 dakika ücretsiz aradığınızı düşünelim, bu hakkınıza güvenip Bulgaristan'dan gelen çağrıya da dönüp nasıl olsa 750 dakikadan kesilir derseniz bu koca bir yanılgıdır. Hatta, Sürpriz faturalarla karşılaşırsınız böyle durumlarda. Siz Türkiye sınırları içerisindeyken yurtdışından gelen aramaları yanıtlayabilirsiniz ve ek bir ücret ödemezsiniz, ama Türkiye sınırları içerisindeyken yurtdışından gelen çağrıya dönüp kendiniz ararsanız çok fazla bir ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz. 

Tabii şunu da belirtmek gerekir ki, yurtdışını arayıp ek ücrete tabi olsanız bile, eğer hazırkart sahibiyseniz en fazla eksi bakiyeye düşersiniz ve zararınız o kadarla kalır, ama faturalı hat sahibiyseniz yüksek tutarda faturalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler GSM operatörlerinden alınmış güncel bilgilerdir. Genel bilgiler böyle olmakla birlikte, koşullar ve ücretlendirmeler zaman zaman değişebilir. 

Yorumlar