Samsung ve diğer telefonlarda menü home geri tuşları gösterme ya da gizleme

Sürekli yeni telefonlar ve modeller çıkmakta, görünümler, ayarlar değişmekte. Dolayısıyla yeni bir cihaz alındığında o cihazın menülerine, ayarlarına, kullanımına alışmak zorlaşabilmektedir. Telefonu yeni kuran ya da herhangi bir ayar yapan kullanıcı, bir anda gizlenen menü home tuşları nerede diye endişenmekte ve telefonu kurcalamaktadır. Eski modellerde farklı olabilmekle birlikte, birçok Samsung modeli için menü geri ve home tuşlarını gösterme, gizleme küçük bir ayarla yapılabilmektedir. Bunun için telefonunuzda şu sıralamayı takip edebilirsiniz: 

Ayarlar/ekran/navigasyon çubuğu.



Yukarıdaki sıralamayı takip edip navigasyon çubuğu menüsüne ulaşıldığında navigasyon çubuğu olarak bilinen menü home ve geri tuşlarının görünümleri, gizleme seçeneklerini görebileceksiniz. Eğer yukarıdaki sıralamadan navigasyon çubuğunu göremezseniz telefon marka ve modelini yorum bölümünden bize bildirebilirsiniz. 

Menü, home, geri tuşları görünmüyor diyen kullanıcılar şayet Samsung model telefona sahip değillerse, yine muhtemelen yukarıdaki ayar geçerli olacaktır. Fakat Ayarlar/Ekran/ sıralamasından sonra naviyasgon çubuğu yerine "çentik & durum çubuğu" şeklinde olabilir. 

Yorumlar