Telefonlarda home, menü, geri tuşu nerede?

Cihazlarımızda her tuşun düğmenin bir ismi vardır. Her birinin işlevi farklıdır. Bunların ne işe yaradıklarını öğrenmenin yanı sıra isimlerini bilmekte de fayda vardır. Mesela Samsung model telefonunuzda bir işlemin nasıl yapıldığını öğrenmek için internette arama yaptığınızda, karşınıza "home tuşuna basıldıktan sonra" gibi bir ifade çıkabilir. Daha önce bu kavramla tanışmamışsanız doğal olarak home tuşu nedir, hangisidir diye sorabilirsiniz. 

Home tuşu adından da anlaşılacağı üzere eve götürür, ev, yani ana sayfa. Ana sayfaya götürmeye yarayan bu tuş aynı zamanda çeşitli kombinasyonlarda da karşımıza çıkmaktadır. Menü tuşu eskiden başka işlere yararken, şimdilerde açık sayfaları göstermeye yarıyor, başka modellerde başka işlevleri olabilir. Geri duşu da bir önceki yere götürmeye yarar. 

Home tuşu nerede, hangisi?



Home tuşu görselde de görüldüğü üzere en altta ortada bulunan simgedir. Eski modellerde altta bulunan tuşlar olarak bulunmaktaydı; yeni samsung iphone oppo htc xiamo note ve diğer marka modellerde bu tuşlar sanal olarak bulunmaktadır. Navigasyon çubuğu olarak isimlendirilen bu tuşların yerlerini ve isimlerini yukarıdaki görselde yazdık. 

Menü tuşu ve geri tuşu nerede derseniz, menü tuşu en altta sol tarafta, geri tuşu ise en altta sağ tarafta bulunmaktadır. Bu bazı telefon modellerinde değişebilir. Yukarıdaki görselden yararlanabilirsiniz. Eğer menü home geri tuşlarınız görünmüyorsa ya da sıralaması değiştiyse, telefonunuzun marka ve modeline göre değişmekle birlikte, genellikle şu sıralama takip edilerek ayarlama yapılabilmektedir.
Ayarlar/Ekran/Navigasyon Çubuğu




Yorumlar