Facebook'ta kişi engelleme nasıl yapılır? Güncel

Facebook'ta sevmediğimiz ya da bizi rahatsız eden birini engelleyebiliriz. Bunun için hemen anlatıma geçelim. İster arkadaş listenizden isterse arama çubuğundan engellemek istediğiniz kişinin ismini yazın ve ilgili kişinin profiline girin. Profiline girdikten sonra Mesaj, arama simgesi gibi simgelerin olduğu yerde üç noktaya (...) tıklayın. Ardından Engelle deyin.



Facebook'ta arkadaş engelleme işte bu kadar basit. Eğer bu kişi listenizde değilse, engelle seçeneği yine aynı yerden çıkacaktır ve arkadaş listenizde olmayan kişiyi de engelleyebileceksiniz. Kişiyi engelle dediğimizde Facebook bu gibi durumlarda olduğu gibi yine uyarısını yapmakta ve bu kişiyi engellersen şunlar olur demekte. 

Görselde de görüldüğü üzere bir kişiyi engellemenin doğal sonuçları açıklanmakta. Bu uyarıyı okuyup Onayla dediğinizde, artık facebookta kişi engelleme işini tamamlamışsınız demektir. 

Samsung iphone ya da diğer telefonlardan hangisine sahip olursanız olun, android ya da ios uygulaması ile de yine benzer menüden kişi engelleme seçeneğine gelirsiniz. Sadece engelleme değil, bir kişi ile ilgili yapılacak tüm işlemlerde kişinin profiline girmek gerekir. Profile girdikten sonra zaten ilgili menülerden yapılacak işlem bulunabilir. Bunun gibi bulamadığınız menüler ve ayarları yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz. 

Eklediğiniz bir kişinin engelini kaldırmak istiyorsanız da Facebook'ta kişi engeli kaldırma konumuza bakabilirsiniz. 




Yorumlar