Facebook kişi engeli kaldırma nasıl yapılır?

Facebook'ta bazen yanlışlıkla birilerini engelleyebilirsiniz. Ya da engellediğiniz bir kişinin engelini kaldırmak, hatta mesaj atmak isteyebilirsiniz. Bu durumda kişinin engelini kaldırmanız gerekiyor doğal olarak. Bu işlemin nasıl olacağını gelin birlikte görelim.

Uygulamadan girenler şu sıralamayı takip edecekler: Sağ üstte üç çizgi simgesine tıklamak/ayarlar ve gizlilik/ayarlar/gizlilik/engelleme. 

Web tarayıcısından girenler ise; sağ üst köşede aşağı yönü gösteren ok simgesine tıklama/ayarlar ve gizlilik/ayarlar diyerek sol menüden gizlilik kısmının altında Engelleme'yi görebilirler. 




Facebook engel kaldırma linki: Bu linkler zaman zaman Facebook ayarlarından dolayı değişmekle birlikte güncel haliyle aşağıdaki gibidir. Webden girenler direkt bu kısımdan engel kaldırma işlemini yürütebilirler.
https://www.facebook.com/settings?tab=blocking


Facebook uygulama ya da siteden girip engel kaldırma bölümüne gelindikten sonra block (engel) kaldırma işlemi yapılacak kişinin karşısındaki engellemeyi kaldır'a tıklayıp facebook'un klasik uyarılarını okuduktan sonra işlemi tamamlayabiliriz. İlgili uyarıyı okumakta fayda var. Facebook bir kişinin engelini kaldırmanın ne anlama geldiğini ve tekrar ne zaman engelleyebileceğimize dair bir uyarı gösteriyor bizlere. Okuyup anladıktan sonra onay diyerek facebook arkadaş engeli kaldırma işini halletmiş oluruz. 

Yorumlar